Fotózz profin a mobiloddal -Android

 

Ha mobillal szeretnél jó képeket csinálni, akkor az alkalmazásokban van a megoldás. Mert nem minden telefonban van alapból beállítási lehetőség. Vannak olyan letölthető, ingyenes alkalmazások, amelyekkel szuper képeket lehet csinálni. Ha jól akarsz fotózni, akkor jó, ha be tudod állítani a fókuszt és még pár dolgot.

MI MIRE VALÓ?

ISO ÉRTÉK: Sok fény alacsony ISO (pl:80-100), kevés fény magas ISO (pl: 400-800)

MAKRO FOTÓ: Amikor közel, pár centire van a kamera a témához. Általában egy kis virág ikon a jele a beállításokban.

PORTRÉ FOTÓ: Amikor embert fotózol. Ennek egy arc ikon a jele, ha ezt állítod be, akkor automatikusan beállít mindent a telefon, ami a jó portréhoz kell.

AF: Autofókusz, ha azt szeretnéd, hogy a mobil találja meg, hogy mire fókuszáljon, ilyenkor egy segédfényt használ. Ezt rossz fényviszonyoknál állítsd be.

EXPOZÍCIÓ KOMPENZÁCIÓ (+/-): Ha alul exponálsz, a kép sötét lesz, ha túl exponálsz, a kép világos lesz.

Nagyjából  ezekre lesz szükséged, ha fotózni szeretnél. Ezeket a beállításokat kell keresned a tökéletes képekhez. De akkor nézzük is a legjobb alkalmazást:

Nekem ez a kedvencem, mindent be lehet állítani, amire szükség van. Pl.: hogy napsütéses időben fotózol-e, hogy milyen képet szeretnél ( portré, makró stb), ISO, stb. De tudsz vele kamerázni is. És ha megnézed a beállításokat még több dolgot látsz. Megmondhatod, hogy hova mentse a képet, ,hogy mi legyen a hangerő gombok funkciója (ez szelfibotnál lényeges), és rácsokat is beállíthatsz. Amikor telepíted el is magyarázza, hogy mit hol találsz,  és magyar nyelvű.

#TIPP: Ne mindig középre rakd a témát. Kapcsold be a rácsokat az alkalmazásban, a legjobb a harmadoló, amikor 2-2 vonal jelenik meg vízszintesen és függőlegesen. Amit fényképezni szeretnél, azt ezeknél a vonalaknál helyezd el, és a fókuszt is arra tedd, így profibbnak fog tűnni a képed.

Ezek a képek készültek vele:

 

 

 

 

Ha nem ilyesmi fotókat szeretnél, hanem a szelfikből szeretnéd kihozni a legtöbbet, akkor ez kell neked:

 

 

Tele van filterekkel, nem kell utólag ráraknod, már eleve úgy is fényképezhetsz vele. Lehet kollázst csinálni, és a már meglévő képeidre is tehetsz  filtert. Vághatsz vele, megfordíthatod a képeket, időzítő is van benne, tehát minden amire csak szükséged lehet. 

#TIPP: Ha eleve Instagramra szeretnél képeket, akkor oda viszont érdemes középre szerkeszteni a szelfit, mert ott négyzet alakúak a képek.

Ha egy kicsit oldalra fordítod az arcodat, és enyhén felülről fotózol, akkor jobb lesz a fotód.

Egy szelfinél, jó, ha a szemeidre teszed a fókuszt. Általában, a fókuszt úgy tudod beállítani, hogy ráböksz arra pontra, amire szeretnéd, hogy fókuszáljon, ilyenkor a háttér egy kicsit elhomályosodik, hogy még jobban kiemelje azt a pontot.

Ha egy közös szelfit tervezel a barátaiddal, akkor arra ügyelj, hogy egymás mellett legyetek,egy vonalban, mert ha valaki előre hajol, akkor a feje nagyobbnak tűnhet a többieknél.

A legjobb szelfiknél nincs semmi zavaró tényező a háttérben. Próbálj olyan helyen fotózni, ahol nem lesz semmi a háttérben, vagy csak nagyon messze. Ha kinn csinálsz egy fotót, akkor arra vigyázz, hogy a háttérben a horizont ne "vágja" félbe a fejed, és ne legyenek zavaró belógó ágak, és fák a közel az arcodhoz, tehát azon a részen, ahol az arcod helyezkedik el, ne legyen semmi más.

Próbálj jó fényeknél fotózni. Ha lámpafényben fényképezel, akkor sárga lesz a kép, amit nagyon nehéz, vagy lehetetlen helyrehozni.

 

Ha át szeretnél átváltozni, töltsd le ezt:

Ezt az alkalmazást arra találták ki, hogy kipróbálhass új frizurákat, csinálhass sminket, felpróbálj parókákat, és sok mindent megtudj változtatni a tökéletes kép érdekében. Az egyik legjobb dolog benne, hogy át tudod változtatni a hajad színét, bármilyen színre. Az ujjaddal tudod kifesteni azt a részt, amit színezni akarsz. Így kipróbálhatod, hogy állna egy másik hajszín, vagy épp nagyon extrém színt is kipróbálhatsz. Sminkelés terén is sok mindent csinálhatsz, tusvonal, rúzs, szemfestés, de még a szemed színét is megválaszthatod! Ezen kívül még az arcvonalaidon is változtathatsz, lehet keskenyebb az állad, kisebb az orrod, vagy lehetnek nagyobb szemeid.

#TIPP: Olyan képet ne tegyél fel, ahol ilyen utólagos sminked van, mert általában nagyon látszik, hogy nem te készítetted. Főleg akkor látszik, mikor kicsit sötét, vagy homályos a kép, de a smink pedig tökéletes rajta.

 

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor írj kommentet itt, vagy Facebookon.

Ajánló
Kommentek
  1. Én