TUSFÜRDŐK - és a különleges összetevők

Bemutatom nektek a 6 kedvenc tusfürdőmet, és azt a különleges dolgot, amiért azok. 

BABA - kakaóvaj

Mindenki ismeri, és sokan szeretik. De vajon jó ha a tusfürdőben kakaóvaj van? A kakaóvaj különleges ápolást ígér a bőrnek, és édeskés illatot. Az illata valóban olyan, mint amilyennek ígérik, ez a tusfürdő azoknak ajánlott, akik nem szeretik a túlságosan erős illatot, vagy amit sokáig lehet érezni fürdés után. A kakaóvaj pedig alapvetően a bőr ápolása, kiszáradása ellen véd.

A Baba tusfürdő egy klasszikus, jól bevált termék. Magát a kakaóvajat érdemes lehet beszerezni, ha valaki szeretne házi készítésű krémeket, vagy pakolásokat csinálni, de a kakaóvaj ebben a termékben is bizonyít.

 

PALMOLIVE - argán olaj

A mostanában nagyon divatos argán olajnak tényleg sok jótékony hatása van, és úgy, mint a kakaóvajat, ezt is lehet házi kozmetikumokként használni, hajra, bőrre stb. Ez a márka természetes argánolajjal készült. Az illata, ennek a fajtának szerintem tökéletes. Eléggé intenzív, fürdéskor teljesen magára vonzza a figyelmet ez az erős, fűszeres illat.

A Palmolive tusfürdők általában nagyon jó illatúak. Könnyen meg lehet szeretni ezt a márkát. Ha a külsejét nézzük, az is nagyon intenzív színekből áll, szerintem nagyon eltalálták a külsejét a tervezői. Mediterrán pillanatokat ígér, szerintem ezt teljesíti is.

 

PLAYBOY - viola illat

Ezt egyszerűen nem lehet ott hagyni a boltok polcain. Nekem eleve a lila szín miatt tetszett meg, de az illata az valami szuper. Ezt minden lány számára kötelezővé tenném. Kellően édes is, és intenzív is, és még lila is...Ez szerintem tipikusan az a tusfürdő, amit szívesen használ az ember.

A külsőre nagyon odafigyeltek a készítők. Tökéletes megfoghatóságot és gyönyörű külsőt kapott. Szerintem ezt a tusfürdőt különlegesebb alkalmakkor használjuk, mert megérdemli a különleges bánásmódot. 

 

ZIAJA - argán olaj

Szerintem ez is az egyik legjobb argán olajos termék. Bőrhidratáló hatást várhatunk tőle. A letisztult külső, és visszafogott, de kellemes illat miatt pedig különlegessé válhat a tusolás. Nekem a külseje az egyik, ami a legjobban tetszik benne, ehhez hasonlót nemigen találni. Az 500 ml-es kiszerelés pedig nagyon hasznos. Több fajta Ziaja termék is létezik, de nekem ez az argán olajos a kedvencem.

 

DOVE - kókusztej, jázmin

Szerintem az egyik legjobb illat a kókuszillat, de emellett ebben még jázmin is van, amivel tökéletessé válik. Ez a termék nagyon lágy, krémes hatású, élmény vele a tusolás! Külsőre szerintem nagyon aranyos, jó ránézni, és az illata is aranyos, visszafogott. Szerintem fontos, hogy jól is nézzen ki a tusfürdőnk. Ha ezzel tusolunk, akkor teljes relaxációban lehet részünk.

ORIGINAL SOURCE - málna, vanília

Szerintem nincs ember a földön, aki ne szeretné a vanília illatát. Ezt a terméket is kötelezővé tenném a fürdőszobákba, hiszen ezt az illatot mindenkinek meg kell ismernie. Az egyik legnagyobb kedvencem ez a termék. Nálam külön jó pont, hogy alul nyílós kupakja van, így ha kevés van benne, akkor is könnyen kifolyik, nem kell rázni, hogy kijöjjön a tusfürdő. Külsőre pedig azért tetszik, mert nem egy átlagos formája van. Az, pedig, hogy ilyen szép halvány rózsaszín, még tökéletesebbé teszi. Ráadásul ez egy vegán termék is, így biztos lehetsz abban, hogy senkinek, és semminek nem származott kára.

Fotózz profin a mobiloddal -Android

 

Ha mobillal szeretnél jó képeket csinálni, akkor az alkalmazásokban van a megoldás. Mert nem minden telefonban van alapból beállítási lehetőség. Vannak olyan letölthető, ingyenes alkalmazások, amelyekkel szuper képeket lehet csinálni. Ha jól akarsz fotózni, akkor jó, ha be tudod állítani a fókuszt és még pár dolgot.

MI MIRE VALÓ?

ISO ÉRTÉK: Sok fény alacsony ISO (pl:80-100), kevés fény magas ISO (pl: 400-800)

MAKRO FOTÓ: Amikor közel, pár centire van a kamera a témához. Általában egy kis virág ikon a jele a beállításokban.

PORTRÉ FOTÓ: Amikor embert fotózol. Ennek egy arc ikon a jele, ha ezt állítod be, akkor automatikusan beállít mindent a telefon, ami a jó portréhoz kell.

AF: Autofókusz, ha azt szeretnéd, hogy a mobil találja meg, hogy mire fókuszáljon, ilyenkor egy segédfényt használ. Ezt rossz fényviszonyoknál állítsd be.

EXPOZÍCIÓ KOMPENZÁCIÓ (+/-): Ha alul exponálsz, a kép sötét lesz, ha túl exponálsz, a kép világos lesz.

Nagyjából  ezekre lesz szükséged, ha fotózni szeretnél. Ezeket a beállításokat kell keresned a tökéletes képekhez. De akkor nézzük is a legjobb alkalmazást:

Nekem ez a kedvencem, mindent be lehet állítani, amire szükség van. Pl.: hogy napsütéses időben fotózol-e, hogy milyen képet szeretnél ( portré, makró stb), ISO, stb. De tudsz vele kamerázni is. És ha megnézed a beállításokat még több dolgot látsz. Megmondhatod, hogy hova mentse a képet, ,hogy mi legyen a hangerő gombok funkciója (ez szelfibotnál lényeges), és rácsokat is beállíthatsz. Amikor telepíted el is magyarázza, hogy mit hol találsz,  és magyar nyelvű.

#TIPP: Ne mindig középre rakd a témát. Kapcsold be a rácsokat az alkalmazásban, a legjobb a harmadoló, amikor 2-2 vonal jelenik meg vízszintesen és függőlegesen. Amit fényképezni szeretnél, azt ezeknél a vonalaknál helyezd el, és a fókuszt is arra tedd, így profibbnak fog tűnni a képed.

Ezek a képek készültek vele:

 

 

 

 

Ha nem ilyesmi fotókat szeretnél, hanem a szelfikből szeretnéd kihozni a legtöbbet, akkor ez kell neked:

 

 

Tele van filterekkel, nem kell utólag ráraknod, már eleve úgy is fényképezhetsz vele. Lehet kollázst csinálni, és a már meglévő képeidre is tehetsz  filtert. Vághatsz vele, megfordíthatod a képeket, időzítő is van benne, tehát minden amire csak szükséged lehet. 

#TIPP: Ha eleve Instagramra szeretnél képeket, akkor oda viszont érdemes középre szerkeszteni a szelfit, mert ott négyzet alakúak a képek.

Ha egy kicsit oldalra fordítod az arcodat, és enyhén felülről fotózol, akkor jobb lesz a fotód.

Egy szelfinél, jó, ha a szemeidre teszed a fókuszt. Általában, a fókuszt úgy tudod beállítani, hogy ráböksz arra pontra, amire szeretnéd, hogy fókuszáljon, ilyenkor a háttér egy kicsit elhomályosodik, hogy még jobban kiemelje azt a pontot.

Ha egy közös szelfit tervezel a barátaiddal, akkor arra ügyelj, hogy egymás mellett legyetek,egy vonalban, mert ha valaki előre hajol, akkor a feje nagyobbnak tűnhet a többieknél.

A legjobb szelfiknél nincs semmi zavaró tényező a háttérben. Próbálj olyan helyen fotózni, ahol nem lesz semmi a háttérben, vagy csak nagyon messze. Ha kinn csinálsz egy fotót, akkor arra vigyázz, hogy a háttérben a horizont ne "vágja" félbe a fejed, és ne legyenek zavaró belógó ágak, és fák a közel az arcodhoz, tehát azon a részen, ahol az arcod helyezkedik el, ne legyen semmi más.

Próbálj jó fényeknél fotózni. Ha lámpafényben fényképezel, akkor sárga lesz a kép, amit nagyon nehéz, vagy lehetetlen helyrehozni.

 

Ha át szeretnél átváltozni, töltsd le ezt:

Ezt az alkalmazást arra találták ki, hogy kipróbálhass új frizurákat, csinálhass sminket, felpróbálj parókákat, és sok mindent megtudj változtatni a tökéletes kép érdekében. Az egyik legjobb dolog benne, hogy át tudod változtatni a hajad színét, bármilyen színre. Az ujjaddal tudod kifesteni azt a részt, amit színezni akarsz. Így kipróbálhatod, hogy állna egy másik hajszín, vagy épp nagyon extrém színt is kipróbálhatsz. Sminkelés terén is sok mindent csinálhatsz, tusvonal, rúzs, szemfestés, de még a szemed színét is megválaszthatod! Ezen kívül még az arcvonalaidon is változtathatsz, lehet keskenyebb az állad, kisebb az orrod, vagy lehetnek nagyobb szemeid.

#TIPP: Olyan képet ne tegyél fel, ahol ilyen utólagos sminked van, mert általában nagyon látszik, hogy nem te készítetted. Főleg akkor látszik, mikor kicsit sötét, vagy homályos a kép, de a smink pedig tökéletes rajta.

 

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor írj kommentet itt, vagy Facebookon.

Mini rúzsteszt!

Adott 3 rúzs, hogy összemérjék tudásukat! Első ránézésre ezek a rúzsok fogtak meg, így hát megnéztem, vajon tényleg azt nyújtják-e, mint amit elsőre gondoltam. Készen állsz, hogy megtudd melyik milyen eredménnyel zárt?

1.) Avon - fresh fig

Ez egyszerűen egy szép rúzs, valahogy jó ránézni, de amikor levesszük a tetejét, akkor látszik csak igazán, mi is van benne. Enyhén csillámozott és közepesen sötét szín fogad. A teteje tökéletes, nekem személyes kedvencem, az, amikor szélesre alakítják ki, és enyhén ferde. Szerintem ez a tökéletes kialakítás, hogy elkészíthessük a legszebb sminkünket. A rúzsba belevésték a márkajelet, ez semmit nem ront a külsején, sőt...Most pedig nézzük meg úgy, hogy rajta van a teteje. A szín összességében talán a cseresznye színhez hasonló. A fémes hatású rész nagyon jól mutat benne, de szerintem ront az összképen, hogy átlátszó a kupakja. Na, de nézzük, hogy milyen eredménnyel zárt a mini teszten!

FEDÉS: A rúzsok közül  ez fedett a legjobban. 3/3

SZÍN: A színe nem változott, miután felvittük az ajkakra, tehát olyan eredményt kapunk, mint amilyet elképzeltünk. 3/3

TARTÓSSÁG: Nem mondanám kifejezetten tartós rúzsnak, az első pohár ital után lejött a fele. 3/1

ILLAT: Ez egy sima rúzs, nincs illatosítva. Mindenkinek más elvárása van, de én szeretem, ha illatosított, úgyhogy ez most sajnos nem kap jó eredményt. 3/1

KINÉZET: Ez a kialakítás egy közepesen szép kinézet, láttam már szebbet is, de rosszabbat is! 3/2

Összességében tehát fedésből és színből a maximumot lehet kihozni ebből a rúzsból. Színből és tartósságból gyengén teljesített, pedig a tartósság fontos tényező. A kinézete pedig közepes. Szerintem nagyon jó fényképek készítéséhez, illetve, ha leugrunk valahová, de egy fontosabb rendezvényhez nem ezt használnám, mert valószínűleg folyamatosan igazítani kellene.

2.) Catrice - Ultimate Shine Gel Colour 040

Ez a hosszú névvel rendelkező, de méretében kicsi rúzs eszméletlenül jól néz ki. Ez a fémes hatás szerintem nagyon jól néz ki a rúzsokon, akár ezüst, akár arany. Nincsen rajta semmi felesleges díszítés, csak egy minimalista márkajelzés, ami tökéletessé teszi a képet. A rúzs egészében kerek kialakítású. Az alján lévő színes papírocska szerintem megtévesztő, ugyanis azt hiheti az ember lánya, hogy ilyen szín köszön majd vissza ránk, azonban ez nem így van. Ha ilyen rúzst szeretnétek venni, mindenféleképpen vegyétek le a tetejét, és ott nézzétek meg a színt. Maga a rúzs szép színű, szintén egy kis belevésett márkajelzéssel. A teteje az előző rúzshoz képest nem a kedvencem. Ez egy keskeny kialakítású rúzs, de hát ki mivel tudja jobban felvinni...

FEDÉS: Ez az árnyalat elég halvány, szerintem nem is fed jól. 3/1

SZÍN: Maga a szín nagyon aranyos, kissé barackos árnyalat. 3/3

TARTÓSSÁG: Tartósságból ez a rúzs sem teljesített túl jól, ez is szintén lejön az első pohárnál. 3/1

ILLAT: Nagyon-nagyon enyhe illata van, viszont az nagyon kellemes. 3/3

KINÉZET: Magasan ez viszi a pálmát, nem is kell részletezni, elég ránézni. 3/3*

Összegezve: Kinézetből csillagos hiper-szuper jeles, de illatból és színből is a maximum pontot kapta. Egyedül, ami elrontja ezt a tökéletes összképet, az a fedés és a tartósság. Amikor meglátjuk a polcon, nagyon könnyen el lehet csábulni, azonban érdemes végig gondolni, hogy haza vigyük-e új szerelmünket, mert pont abban nem jeleskedik, amit elvárnánk egy rúzstól. 

3.) Avon - ColorTrend, Passion

Itt egy újabb termék az Avontól. Az 1.-höz képest ez szinte teljesen az ellentéte. Ez egy kerek formájú, minimalista dizájnú rúzs. A középen lévő átlátszó rész, egy jó ötlet, hiszen azonnal látjuk, hogy milyen szín bújik meg benne. Szerintem nagyon modern külsővel rendelkezik kívül, belül. De nézzük is magát a rúzst. Itt nincs semmi fölösleges gravírozás, csak maga a rúzs. És a tetejének a formája olyan, mint a legelső tesztalanynak.

FEDÉS: Majdnem olyan jól fed, mint azt elvárnánk tőle. 3/2

SZÍN: A színe szerintem ennek volt a legszebb. Talán az élénk rózsaszínhez lehetne a legjobban hasonlítani, azonban ehhez már ne tegyünk fel sok sminket. 3/3

TARTÓSSÁG: Ez sem hoz sok változást az előzőekhez képest, azonban jobb volt ellenfeleinél. 3/2

ILLAT: A legjobb illata ennek volt, itt nagyon ügyeltek arra, hogy kellemes legyen a felvitele. 3/3

KINÉZET: Nem csúnya, praktikus, de valahogy nem vonzza magára a tekintetet. 3/2

Jó eredménnyel zárt, az illat és a szín terén a maximumot tudja ez a termék. Fedésnél és tartósságnál itt is vannak gondok, ez is csak az a tipikus "5 percre leugrom" típusú termék nálam. A kinézetére azt mondanám, hogy ez a tipikus közepesen szép rúzs, talán nem ezzel villogunk a barátnőink előtt. 

És itt vannak a tesztalanyok "bevetésen" :

1.) Avon - Fresh fig

2.) Catrice - Shine Gel Colour 040

3.) Avon - ColorTrend, Passion

 

 

A rúzsok mindenféle kontúr nélkül kerültek fel, hogy látható legyen a valódi színük.

Ha szeretnél még ehhez hasonló teszteket látni, akkor kommentben jelezheted itt, vagy Facebookon is. De, ha bármi kérdésed van, azt is írd meg nyugodtan.

Mi is ez a KreatívPillangó?

1. bejegyzés

 

 

Mi is ez a KreatívPillangó?

  • Közösség
  • Kreatív ötletek
  • Életmód
  • Nyereményjátékok

 

Ki,és hogyan lehet tag?

Bárki, akit érdekelnek a bejegyzések és szeretné figyelemmel kísérni a közösséget.

Tag az, aki fel van iratkozva a Facebook oldalra:

Kreatívpillangó néven megtaláltok a Facebookon.

 

És a Youtube csatornára:

  • Átmenetileg nem elérhető! 2016.08.30

 

Itt a blogon is fel lehet iratkozni - de ez nem feltétel egyelőre. Azonban itt jelennek meg az újdonságok.

 

Hogyan működik a KreatívPillangó?

1.) Faccebook - mint közösségépítő

Ide vannak megosztva a blogbejegyzések. Ezenkívül itt tudunk kommunikálni egymással: itt kérdezhettek, de ha van ötletetek az oldalt érintően, azt is ide írhatjátok meg. Itt tudjátok elolvasni posztokat, és az újdonságokat.

2.) Blog - a magazinunk

Itt vannak közzétéve kategóriánként a bejegyzések. Nem minden posztról készül videó, tehát más-más dolgok vannak a blogon és a vlogon. Ez a blog a legjobb hely, ha valami olyasmit szeretnétek olvasni, amit máshol nem lehet.

3.) Youtube - ahol életre kel a KreatívPillangó

Itt lehet látni azokat a posztokat, amelyekből videó is készül. 

 

Mikor vannak új videók/bejegyzések/posztok?

Hetente jelennek meg új bejegyzések a blogon és a videócsatornán. A Facebookon sűrűbben lesznek posztok. Persze lehetnek eltérések, hiszen közben egyetemre járok. ;)

 

Elérhetőségek:

E-mail: kreativpillango@indamail.hu

Facebook: facebook.com/Kreat%C3%ADvpillang%C3%B3-1818512205102262/?fref=ts

Youtube: Átmenetileg nem elérhető!

Blog: kreativpillango.eblog.hu


Rólam




Fodor Ildikónak hívnak, egyetemre járok. A szabadidőmet szeretem fotózással eltölteni. Ennek a közösségnek az ötlete egy nyári délutánon jutott eszembe. Szeretek kommunikálni és így a kreatív dolgaimat megoszthatom a nagyvilággal is, azaz veletek. De nem csak posztok lesznek, hanem az első 100 lájkoló/feliratkozó után szeretnék nyereményjátékokat sorsolni köztetek, ezért érdemes figyelni az oldalt, illetve meghívni az ismerőseiteket, hogy minél előbb elkezdhessük. Szeretnék rendszeresen kisorsolni köztetek kisebb ajándékokat, hiszen TI alkotjátok a KreatívPillangókat. 

Ha kérdésed van hozzám, vagy az oldallal kapcsolatban, akkor küldj egy üzenetet a Facebook oldalra, vagy egy e-mailt.

Remélem, hogy hasznosnak találjátok az oldalt, és csatlakoztok a KreatívPillangókhoz! ;)

Ildikó